#vegetar nye populære
Det her er faktisk en af de salater vi har spist i Danmark i mange år uden at tænke over det. Vi plejer bare at kalde den for for en "æggemad med tomater". I stedet for rugbrød er der så rødbeder, men det er jo heller ikke ukendt for danske ganer. Rist evt. lidt rugbrødstern i smør og kom dem på og alle vil føle sig helt hjemme..
læs mere ...
En rigtig god frokostsalat som mætter godt. En typisk restesalat.
læs mere ...

Nok en af de mest simple salater på kokken Escoffiers menu. Skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke lavet den før denne opskrift. Jeg syntes den så kedelig og for simpel ud. Men jeg blev faktisk positivt overrasket. Den kræver dog en god Vinaigrette før den spiller!

læs mere ...

Jeg ser indimellem opskrifter på banankage der kun bruger 1 banan. Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg synes det er den bedste måde at bruge de tre (eller flere) triste bananer der ligger i skålen på. Og det er altid når jeg har sådan en portion overmodne bananer liggende at jeg bager banankage. Så her er min opskrift med 3 bananer. Det har også den fordel at den er saftig i længere tid.

læs mere ...
Både bønner, ærter og æg mætter godt i en salat. Samtidig passer de godt sammen smagsmæssigt og den er nem at lave. Jeg har også en svaghed for salater med dressing i stedet for vinaigrette.
læs mere ...
Storhertugens salat er lidt en man hader eller elsker. Der er mange der ikke kan lide rødbeder og for dem er den ikke et hit. For os andre er det en dejlig hurtig og enkel salat.
læs mere ...
En enkel salat som er speciel god hvis man her en rest kogte kolde ris fra dagen før. Et hit i her famillien.
læs mere ...
En simpel men mættende og lækker salat der kan bruges både som tilbehør og som en frokost i sig selv.
læs mere ...

Denne kage er nem og hurtig at lave! Kagen er både glutenfri, fri for raffineret sukker, vegetarisk og paleo venlig ;-) Nogle ville endda mene at det er en sund udgave af den velkendte "banankage".

Kagen kan sagtens laves med børnene!

Denne opskrift kræver:
- En foodprocesser eller blender. 

- 25 cm springform.

Server gerne kagen med bær eller flødeskum.
Kagen kan spises både varm og kold. Kan holde sig et par dage i køleskabet.

OBS. Jeg har oplevet at det godt kan virke som om at kagen ikke er færdigbagt, selv efter den angivne tid i ovnen. Min erfaring siger mig at dejen sætter sig efter den er kommet ud af ovnen. Hvis kagen spises lun direkte efter ovnen er dejen blød - den kan sagtens spises alligevel.


læs mere ...

Det er nok en af de mest simple pandekage opskrifter overhovedet. Man skal kun bruge 2 ingredienser og man går ikke det mindste på kompromis med smagen.  15 minutter og man har en ordentlig stabel pandekager til morgenmaden.

læs mere ...

En endnu bedre version af franske kartofler. De steger bedre og smager bedre med en anelse syrlighed og gennemsaltede chips. Grundlæggende er det den samme opskrift som de hjemmelavede franske kartofler. Den eneste forskel var at jeg fermenterer dem først. Faktisk med den samme fremgangsmåde som ved hjemmelavet surkål.

læs mere ...

Franske kartofler er nemmest at købe. Ingen tvivl om det. Men den ensartethed de har synes jeg er uinteressant. Så når det er gin-tonic fredag i det lille hjem er det frem med de hjemmelavede chips. Den hjemmelavede guacamole og salsa fresca.

læs mere ...

Opskrift med video - Peanut-daddel-kugler minder om Snickers i smagen, men er ikke så søde. Det er en rigtig god opskrift at lave sammen med ungerne. Den er nem og hurtig nok til at de ikke mister tålmodigheden undervejs. Og så elsker de smagen.

læs mere ...

Hvis du mangler et sted at gemme dine opskrifter så kan det her være en måde. Bare tryk på plus knappen ved siden af dit navn. Skriv opskriftens navn ind, og tag et billede med tablet eller telefon som jeg har gjort her.

Under synlighed så vælg "privat", så er det kun dig der kan se den. Men du kan finde den igen ved at søge på titlen og emnerne.

Når du en dag så laver opskriften kan du tage et billede af den, og evt. dele den.

læs mere ...
Et tilbehør der kan røres i dressinger, fars, sauce og stort set alt andet der er cremet i konsistensen. Giver en meget mildere og mere sødlig smag end rå hvidløg. Er også velegnet til at krydre med i sous vide.
læs mere ...
Opskrift med video - Dette er en af mine bedste grundopskrifter. Jeg bruger den både til cremede vintersupper og til "creme/mos" af rodfrugter. Den eneste forskel på suppen og mosen er mængden af smør og vand. Man kan udskifter grøntsagerne efter meget simple huskeregler, så opskriften kan varieres i det uendelige.
læs mere ...
Opskrift med video - Marengsbunde, kokostoppe og marengskys er meget simple klassikere som man skal kunne. Ungerne elsker også at lave dem (hvis man har en røremaskine). De er samtidig meget nemme at lære udenad. Pavlova er en fantastisk men lidt ukendt kage baseret på marengs. Prøv den!
læs mere ...
Pebernødder er en klassisk opskrift med rødder i middelalderen. Med typiske middelalderkrydderier. Når en ret har overlevet så længe er det ikke tilfældigt. Det er enkle men gode kager, som smager af jul. Så det er ikke en opskrift jeg har fundet på. Jeg har den fra Jeanette, som har den fra sin mormor, og nu har du den også :-)
læs mere ...