Hej er der en  der  kan  fortælle  hvorfor  og til  hvilken  nytte der er  2  trykindstillinger  på  trykkogeren   hvad  bruges  det til   ,mange tak er  totalt  nybegynder   

læs mere ...

Hej, 

jeg har med rimelig succes brugt disse bage enzymer fra Sweet Kitchen.

https://www.dinkageverden.dk/ingredienser/enzymer/bageenzym-80g-sweetkitchen
Og kender til enzymerne fra optimax. 

Har i kendskab og erfaring med andre ?

læs mere ...

Hejsa,

Jeg har de lækreste røde stikkelsbær i fryseren fra sidste år som jeg funderer på at lave til sorbet efter din opskrift. Tænker de skal ha' et opkog først og så skal de vel blendes så det kun er saften der bruges til sorbeten - eller hvordan ville du gøre? 

Mvh Mia

læs mere ...

Hej ven.

Jeg har en tortilla maskine, og har forsøgt at lave en dej der kan bruges til at fremstille tortilla brød uden at den knækker .

Kan mon være behjælpelig med et godt råd.

På forhånd tak.

Jeg sender lige en lille video af maskinen

læs mere ...

Hej Max. 

Jeg ser du ofte bruger kylling bouillon i pulverform. Er der noget mærke du har særlig gode erfaringer med og kan anbefale? 

PFT. Christian

læs mere ...


læs mere ...

Hej

Jeg er i gang med at undersøge hele debatten on teflon vs ikke teflon på stegepander da jeg skal købe en ny pande. Det kunne være rigtig brugbart med artikler her på siden som beskriver køkkenredskaber, fx. hvorfor vælge en teflon pande, hvorfor vælge en uden, hvad egner de forskellige typer pander sig bedst til (lidt i stil med artiklen om wok, hvor der er beskrevet lidt omkring forskellige workgrder.)

Tak for godt indhold!

læs mere ...

Hej,


Når en bager bager rundstykker i hans store dampovn, har han så slået damp til hele tiden eller er det kun på et bestemt tidspunkt under bagningen og i en begrænset tid?


Jeg har forsøgt at bage håndværkere, men det bliver ALDRIG så lette og luftige som bagerens. Jeg ælter til jeg kan lave et glutenvindue og jeg bager med damp under hele bagningen, men lige lidt hjælper det. Hvordan får bageren hans håndværkere så luftige og lette?


tak for gode bageartikler

læs mere ...

Denne lækre kikærtesalat er en god variation fra den kedelige iceberg-salat-blanding. 

Nem at lave og en helt del smag!



læs mere ...

Chokolade er en lækker spise, og hvorfor ikke lave fyldte chokolader selv? Hjemmelavet fyldte chokolader kan spises til hver en anledning - om man har gæster, skal holde fødselsdag, give værtindegaver, er lækkersulten eller for den sags skyld bare vil forkæle sig selv lidt ekstra. 


Min lørdag blev brugt på at lave tre forskellige slags fyldte chokolader til min mors runde fødselsdag inden så længe. Jeg har nøje overvejet og afprøvet, hvilken sammensætning af chokolade og fyld, som jeg synes smager og passer bedst sammen, og så der desuden også er en sammensætning, som de fleste vil synes om. Jeg har stor respekt for dem, som begiver sig ud i at lave sine fyldte chokolader selv, for jeg ved, hvor meget det kræver, og hvor lang tid det tager. Jeg har efterhånden (som en ung 17 årig) prøvet at lave fyldte chokolader en del gange, og derfor har jeg også mine smagssammensætninger, som jeg synes bedst om - de kommer længere nede ;-) 

læs mere ...

Ingredienser (4-6 personer mad til 2 dage):

  • 1500 gram okse eller kalvekød. Højreb eller bov
  • 4 msk smør ca.
  • 1 tsk salt
  • 3 gula løg
  • 3 Kødbouillon terninger
  • 2 dl tomatpuré (200g)
  • 12 dl vand
  • 10 fed hvidløg
  • 3-4  rød/grøn/gul peber frugt i mundrette stykker
  • 3 msk paprikapulver, Mild/Sød
  • 1 msk paprikapulver, Stærk
  • 1 msk malet spidskommen
  • 800-1200 gram rodfrugter/grøntsager kartofler, persillerod etc (faste)
  • Sort peber til at smage til evt lidt cayenne peber


Opskrift:

  1. Brug en stor gryde
  2. Skær kødet i tern, ca 2x2 cm.
  3. Skal løg og hvidløg
  4. Løg skæres i halvmåner og hvidløgen hakkes fint.
  5. Kødet steges i smør nogle minutter til overfladen er grå. Tilsæt salt.
  6. Tilsæt løg, hvidløg, paprikapulver och spidskommen. Rør rundt.
  7. Tilsæt tomatpuré.
  8. Tillsæt vand og bouillonterninger.
  9. Skær paprika i grove stykker og læg dem i gryden.
  10. Lad gulaschen koge på svag varme i 3,5 time – 5,5 timer. (på 4 af 12 så det småsimrer)
  11. Skræl kartoflerne/grøntsagerne og skær dem i ca. 1x1 cm stykker. Læg dem i gryden og lad dem koge med i ca 30 minutterl.
  12. Smag til med salt,  friskmalet peberr och evt. cayennepeber indtil den er så stærk den ønskes den.
  13. Server med godt brød til. Gerne surdegsbrød

Noter:

 1. Der er "stjålet" både her og dér på internet for at sammensætte denne opskrift.

 2. Jeg køber selv omkring 1,5 - 2,0 kg kød og skærer måske 3-500 gram fra af sener, brusk mm som jeg ikke ønsker med i den færdige ret. Da jeg var barn fik vi ofte noget "kød" som dårligt gik at tygge så det gider jeg ikke. Det skal være mørt som varm smør i solen.

 3. Bruge penge på paprika. paprika er rettens hjerte så sæt alle sejl til for at finde den bedste af det bedste. 

læs mere ...

ca. 30 – 40 stk.


Fremgangsmåde :

Nødderne og chokoladen hakkes groft – de skal tilsættes til sidst. Bland de resterende ingredienser sammen med dejæltekroge og tilsæt derefter chokolade og nødder.

Sættes på plade med bagepapir i toppe med 2 teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav derfor kun 12 stk pr. plade. Bages i 8-10 minutter ved 200 °C. Afkøles på pladen i et par minutter, inden de kan sættes på rist.


læs mere ...

Hej Max!

Når jeg laver biga kommer jeg låg på glasset? nu bliver jeg i tvivl om det skal på?

tak for dine informative opskrifter, hvis alt glipper, spørg Max . Tak Venlig hilsen Ellen

læs mere ...

Denne kage er nem og hurtig at lave! Kagen er både glutenfri, fri for raffineret sukker, vegetarisk og paleo venlig ;-) Nogle ville endda mene at det er en sund udgave af den velkendte "banankage".

Kagen kan sagtens laves med børnene!

Denne opskrift kræver:
- En foodprocesser eller blender. 

- 25 cm springform.

Server gerne kagen med bær eller flødeskum.
Kagen kan spises både varm og kold. Kan holde sig et par dage i køleskabet.

OBS. Jeg har oplevet at det godt kan virke som om at kagen ikke er færdigbagt, selv efter den angivne tid i ovnen. Min erfaring siger mig at dejen sætter sig efter den er kommet ud af ovnen. Hvis kagen spises lun direkte efter ovnen er dejen blød - den kan sagtens spises alligevel.


læs mere ...

De sprøde kyllingenuggets er lækre og gode. Men jeg synes at de altid er så fedtede i freuture og der for har jeg en opskrift på dem med en pande.

læs mere ...

Det er nok en af de mest simple pandekage opskrifter overhovedet. Man skal kun bruge 2 ingredienser og man går ikke det mindste på kompromis med smagen.  15 minutter og man har en ordentlig stabel pandekager til morgenmaden.

læs mere ...

Opskrift med video - Peanut-daddel-kugler minder om Snickers i smagen, men er ikke så søde. Det er en rigtig god opskrift at lave sammen med ungerne. Den er nem og hurtig nok til at de ikke mister tålmodigheden undervejs. Og så elsker de smagen.

læs mere ...

Gang på gang bliver jeg overrasket over, hvor meget god viden, der er samlet her på Kvalimad-siden. Fantasisk side. Ros til Max.

Jeg har lige et spørgsmål til koldhævning.

Hvor lang tid kan man lade en dej hæve i køleskabet (Manitoba). Når der står natten over, er det så 8, 12 eller måske endda op til 24 timer ?

Hvad fungerer bedst ?

læs mere ...