Så nu passer de forhåbentligt bedre ind i resten af indholdet på kvalimad. Her under "artikler" dukkede de ikke op når man klikkede på "bagning" menupunktet til højre. Det er jo ærgeligt. Jeg har lavet en liste herunder til de nye links. Jeg har samtidigt opdateret indholdet. Tilføjet nye billeder, forklaringer og grafik.
læs mere ...
Pizza er efterhånden en af de mest almindelige retter at spise i Danmark. Der er et utal af måder at lave dem på, og de er faktisk alle korrekte. Min favorit er dog ubetinget en tyndbundet Margarita med hjemmelavet tomatsovs, basilikum og bøffel mozarella ... og så måske lige lidt kød ... og og så lige lidt løg ... og måske ...
læs mere ...
Jeg bliver ind imellem spurgt om jeg vil give nogle tips til hvordan man laver en madvideo. Og det vil jeg gerne :-) Hvis du ikke er interesseret i at filme madvideoer så bare spring denne artikel over :-S Selvom jeg tror du måske vil finde det morsomt hvor meget bøvl, og hvor mange fejl man kan lave i noget der tilsyneladende er så simpelt.
læs mere ...
Det her er faktisk en af de salater vi har spist i Danmark i mange år uden at tænke over det. Vi plejer bare at kalde den for for en "æggemad med tomater". I stedet for rugbrød er der så rødbeder, men det er jo heller ikke ukendt for danske ganer. Rist evt. lidt rugbrødstern i smør og kom dem på og alle vil føle sig helt hjemme..
læs mere ...
En rigtig god frokostsalat som mætter godt. En typisk restesalat.
læs mere ...

Nok en af de mest simple salater på kokken Escoffiers menu. Skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke lavet den før denne opskrift. Jeg syntes den så kedelig og for simpel ud. Men jeg blev faktisk positivt overrasket. Den kræver dog en god Vinaigrette før den spiller!

læs mere ...

Jeg ser indimellem opskrifter på banankage der kun bruger 1 banan. Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg synes det er den bedste måde at bruge de tre (eller flere) triste bananer der ligger i skålen på. Og det er altid når jeg har sådan en portion overmodne bananer liggende at jeg bager banankage. Så her er min opskrift med 3 bananer. Det har også den fordel at den er saftig i længere tid.

læs mere ...
Både bønner, ærter og æg mætter godt i en salat. Samtidig passer de godt sammen smagsmæssigt og den er nem at lave. Jeg har også en svaghed for salater med dressing i stedet for vinaigrette.
læs mere ...
Storhertugens salat er lidt en man hader eller elsker. Der er mange der ikke kan lide rødbeder og for dem er den ikke et hit. For os andre er det en dejlig hurtig og enkel salat.
læs mere ...
En enkel salat som er speciel god hvis man her en rest kogte kolde ris fra dagen før. Et hit i her famillien.
læs mere ...
En simpel men mættende og lækker salat der kan bruges både som tilbehør og som en frokost i sig selv.
læs mere ...

Jeg har nogle opskrifter, artikler og videoer med fermentering. Hvis det interesserer dig så følg den her youtube serie af Sando Katz. Han ved hvad han taler om.

læs mere ...

En endnu bedre version af franske kartofler. De steger bedre og smager bedre med en anelse syrlighed og gennemsaltede chips. Grundlæggende er det den samme opskrift som de hjemmelavede franske kartofler. Den eneste forskel var at jeg fermenterer dem først. Faktisk med den samme fremgangsmåde som ved hjemmelavet surkål.

læs mere ...

Franske kartofler er nemmest at købe. Ingen tvivl om det. Men den ensartethed de har synes jeg er uinteressant. Så når det er gin-tonic fredag i det lille hjem er det frem med de hjemmelavede chips. Den hjemmelavede guacamole og salsa fresca.

læs mere ...

Video opskrift - De opskrifter jeg har set om at pochere et æg, prøver at gøre det alt for kompliceret. Det er i virkeligheden en meget nem proces og det er en af de bedste måder at tilberede æg på.

læs mere ...
Opskrift med video - En klassiker fra alles barndom. Man kan ikke gå en tur ned af en gågade om vinteren uden at få dem kastet i nakken. Men de er nemme at lave selv, og faktisk er de hjemmelavede bedre end dem man køber.
læs mere ...

Det danske fransbrød er godt, men det er ikke en klassisk "fransk" brødopskrift, og kan godt have en tendens til en let gærsmag. Vil man undgå det, så er denne opskrift tættere på klassiske fransk brød. Langtidshævet med en fordej. Den er ikke specielt mere besværlig, men den skal planlægges i bedre tid da der er nogle lange hæveperioder indbygget. Ikke godt til hverdagen, men godt i en weekend hvis man vil have det ultimative franskbrød.

læs mere ...
Opskrift med video - Et kraftigt snack attack er noget af det værste. Man har intet i huset og man har bare sådan lyst, nej man *trænger* til noget lækkert. Så er fransk toast og arme riddere lige løsningen. De bruger kun ingredienser som de fleste har liggende og det tager 5 minutter at lave dem.
læs mere ...

Der findes side med de fleste madbloggere allerede: http://madblogs.dk/

Den her side er tænkt som et sted hvor andre madskribenter også kan lægge et link ind til deres blog om mad, vin eller køkkenudstyr. Så hvis du er madblogger og gerne vil linkes fra kvalimad, så bare skriv linket som en kommentar herunder. du skal oprette en konto for at kunne tilføje din side. vh Max

læs mere ...

Her er min opskrift uden kerner. Der er en smule hvedemel i, men det er kun for at brødene ikke skal blive for hårde. Du må selv finde ud af at lave surdejg. Iøvrigt bruger jeg kun økologisk mel kværnet på stenkværn (Skærtoft mølle, Søris mølle eller Kragegaard mølleri), så smager brødene allerbedst.

Der bliver 2 store rugbrød à godt 2 kg ud af denne opskrift. Det er desuden nødvendigt med et dejgfad på mindst 6 liter, ellers må man nøjes med kun at bage ét brød.

læs mere ...

Hvis du mangler et sted at gemme dine opskrifter så kan det her være en måde. Bare tryk på plus knappen ved siden af dit navn. Skriv opskriftens navn ind, og tag et billede med tablet eller telefon som jeg har gjort her.

Under synlighed så vælg "privat", så er det kun dig der kan se den. Men du kan finde den igen ved at søge på titlen og emnerne.

Når du en dag så laver opskriften kan du tage et billede af den, og evt. dele den.

læs mere ...