Så nu passer de forhåbentligt bedre ind i resten af indholdet på kvalimad. Her under "artikler" dukkede de ikke op når man klikkede på "bagning" menupunktet til højre. Det er jo ærgeligt. Jeg har lavet en liste herunder til de nye links. Jeg har samtidigt opdateret indholdet. Tilføjet nye billeder, forklaringer og grafik.
læs mere ...
Jeg bliver ind imellem spurgt om jeg vil give nogle tips til hvordan man laver en madvideo. Og det vil jeg gerne :-) Hvis du ikke er interesseret i at filme madvideoer så bare spring denne artikel over :-S Selvom jeg tror du måske vil finde det morsomt hvor meget bøvl, og hvor mange fejl man kan lave i noget der tilsyneladende er så simpelt.
læs mere ...

Marmorkage er en af de klassiske variationer af pundkagen. Faktisk den samme opskrift bare med en smule kakao i. Det her er en opskrift på en "halv marmorkage" så at sige. I stedet for 200 g af hver ingrediens, som man typisk bruger til en kage i springform, så bruger jeg her 100 g. Det giver en lille kage, så jeg bruger også en lille springform til den.

læs mere ...
En god og simpel salat der fx kan bruges som tilbehør til kød i stedet for de sædvanlige sovs og kartofler.
læs mere ...
Ja hvad stiller vi dog op med den kanalje? Canaille er fransk for pøbel eller et hundekoppel. Men jeg ved ikke hvilken pøbel der spiser ris salat med banan og asparges? Det lyder som en en underlig blanding, men den smager godt og mildt.
læs mere ...
En meget fin og lys salat med blomkål som hovedingrediens. Mest velegnet som tilbehør til en kødret da der ikke er mange kalorier i den.
læs mere ...
Nicoise er en af de helt store klassikere som man stadigvæk kan bestille på cafeer og restauranter verden over. En rigtigt frokostsalat der mætter godt. Nicoise er i øvrigt en oliven sort.
læs mere ...
Det her er faktisk en af de salater vi har spist i Danmark i mange år uden at tænke over det. Vi plejer bare at kalde den for for en "æggemad med tomater". I stedet for rugbrød er der så rødbeder, men det er jo heller ikke ukendt for danske ganer. Rist evt. lidt rugbrødstern i smør og kom dem på og alle vil føle sig helt hjemme..
læs mere ...
En rigtig god frokostsalat som mætter godt. En typisk restesalat.
læs mere ...

Nok en af de mest simple salater på kokken Escoffiers menu. Skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke lavet den før denne opskrift. Jeg syntes den så kedelig og for simpel ud. Men jeg blev faktisk positivt overrasket. Den kræver dog en god Vinaigrette før den spiller!

læs mere ...

Jeg ser indimellem opskrifter på banankage der kun bruger 1 banan. Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg synes det er den bedste måde at bruge de tre (eller flere) triste bananer der ligger i skålen på. Og det er altid når jeg har sådan en portion overmodne bananer liggende at jeg bager banankage. Så her er min opskrift med 3 bananer. Det har også den fordel at den er saftig i længere tid.

læs mere ...
Både bønner, ærter og æg mætter godt i en salat. Samtidig passer de godt sammen smagsmæssigt og den er nem at lave. Jeg har også en svaghed for salater med dressing i stedet for vinaigrette.
læs mere ...
Storhertugens salat er lidt en man hader eller elsker. Der er mange der ikke kan lide rødbeder og for dem er den ikke et hit. For os andre er det en dejlig hurtig og enkel salat.
læs mere ...
En enkel salat som er speciel god hvis man her en rest kogte kolde ris fra dagen før. Et hit i her famillien.
læs mere ...
En simpel men mættende og lækker salat der kan bruges både som tilbehør og som en frokost i sig selv.
læs mere ...

Jeg har nogle opskrifter, artikler og videoer med fermentering. Hvis det interesserer dig så følg den her youtube serie af Sando Katz. Han ved hvad han taler om.

læs mere ...

www.kvalimad.dk har mange funktioner der ikke umiddelbart er åbenlyse. Så jeg laver ind imellem nogle videoer om hvordan teknikken fungerer. Du vil dukke op på denne side.

læs mere ...

En endnu bedre version af franske kartofler. De steger bedre og smager bedre med en anelse syrlighed og gennemsaltede chips. Grundlæggende er det den samme opskrift som de hjemmelavede franske kartofler. Den eneste forskel var at jeg fermenterer dem først. Faktisk med den samme fremgangsmåde som ved hjemmelavet surkål.

læs mere ...

Franske kartofler er nemmest at købe. Ingen tvivl om det. Men den ensartethed de har synes jeg er uinteressant. Så når det er gin-tonic fredag i det lille hjem er det frem med de hjemmelavede chips. Den hjemmelavede guacamole og salsa fresca.

læs mere ...

Video opskrift - De opskrifter jeg har set om at pochere et æg, prøver at gøre det alt for kompliceret. Det er i virkeligheden en meget nem proces og det er en af de bedste måder at tilberede æg på.

læs mere ...