166
af: Max M Rasmussen
@
delt

Sachertorte - Berømt Chokoladekage fra Østrig

En almindelig chokoladekage med glasur kan godt være for tør. Nogen gange endda lidt kedelig. Sachertorten løfter den lige en klasse op med sit syrlige syltetøj, bløde chokoladeskum og det kraftige chokolade overtræk.

På et tidspunkt var jeg ved at være træt af chokoladekager. ja det er svært at tro, men det kan ske. Heldigvis opdagede jeg Sachertorten som har forlænget chokoladekagens liv i det lille hjem.

Denne opskrift er klassisk. Læg mærke til at der ikke bruges kemisk hævemiddel. Den bliver luftig alene ved de piskede æggehvider.

Ingredienser

Kage

 • 5 æg
 • 120 gram smør
 • 40 gram flormelis
 • 100 gram chokolade, 70%
 • En halv stang vanille (med så kraftig en chokoladekage kan det godt tilgives at bruge 1 spsk vanille sukker i stedet for.)
 • 120 gram sukker
 • 120 gram hvedemel

Chokoladecreme

 • 50 gram chokolade, 70%
 • 1/2 dl fløde

Ganache / chokoladeglasur

 • 50 gram chokolade, 70%
 • 4 spsk fløde
 • 10 gram smør

Marmelade

 • Abrikos eller appelsin marmelade.

Fremgangsmåde

Chokoladecreme

Smelt chokoladen i fløden over et vandbad. Rør det sammen til ensartet masse.

Lad det køle af i køleskabet og pisk det til en chokoladeskum. Ligesom hvis du pisker flødeskum.

Kage

Del æggene i blommer og hvider.

Smør, vanille og florsukker piskes hvidt og luftigt.

Æggeblommerne piskes i smørblandingen, en af gangen.

Chokoladen smeltes i vandbad, og hældes under piskning i smørblandingen.

Æggehviderne piskes sammen med sukkeret til det er som flødeskum. Du skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at det falder ud, før det er færdigt.

Det blandes forsigtigt i smørblandingen.

Til sidst blandes melet i smørblandingen.

Hæld dejen i en ca 20 cm springform.

Bag den ved 170 grader ca. 30 minutter. Den er færdig når der ikke hænger noget fast på en strikkepind eller lignende, der stikkes ind hvor den er tykkest.

Lad den køle af i mindst 20 minutter og tag den ud af springformen.

Ganache / chokoladeglasur

Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad.

Rør det godt sammen.

Samling af kagen

Flæk kagen vandret igennem i to dele. Læg den ene del på et fad, og den anden ved siden af. Begge med den afskårne side opad.

Fortynd marmeladen med 1/3 vand så det er nemmere at smøre på.

Dæk de to stykker kage med et godt lag marmelade der hvor de er skåret over. Som hvis du smører marmelade på en franskbrød. Det skal både forhindre chokoladecremen i at trænge ind i kagen, og give kagen lidt syrlighed.

Kom chokoladecremen på den nederste bund.

Vend den anden bund ud over chokolade cremen med marmelade siden ned imod cremen.

Dæk hele kagen med et tyndt lag marmelade. Jeg plejer at bruge en pensel, men en palet- eller smøre-kniv kan også bruges.

Dæk kagen med Ganachen. Prøv at få den så jævn som muligt.

Du kan evt drysse lidt revet hvid- eller mælke-chokolade i ud over toppen til pynt.

1
af: Anonymous

stiv chokoladecreme

Tak for en kanon hjemmeside, den gør min madlavning både sjovere og bedre (om end ikke nemmere;). Jeg har lavet chokoladecremen og pisket den efter den stod i køleskabet, men den blev alt for stiv og jeg var nødt til at fordele den med fingrene for at få den ud over det hele. Er der noget, jeg kan gøre anderledes? Jeg brugte lidt ekstra fløde for at få chokoladen til at blive pæn og jævn frem for klumpet, men det burde da ikke gøre den tykkere? Skal den bare have for fulde drøn på røremaskinen, så der kommer en masse luft i? Jeg var bange for at piske den for meget så det blev til (chokolade)smør. Og så undrer det mig at der skal 4 spsk. fløde i ganachen, det er det samme som 45 ml, så kunne man da lige så godt bare bruge ½ dl? Og endelig: jeg synes, det blev noget gratværk med marmelade og ganache, den blev ikke så pæn som jeg gerne ville have den. Kan man evt. fryse kagen med creme og marmelade og så komme ganache på dagen efter?
0
af: Anonymous

stiv chokoladecreme

Udelad cremen og kog en chokoladefondant til overtræk. Men hvis du vil fryse kagen, så vent med glasuren til den skal bruges.
0
af: Anonymous

Et sprøgsmål fra en firsttimer...

Jeg skal netop til at følge din opskrift på denne famøse kage, for første gang - glæder mig! Jeg har lige læst de forskellige kommentarer og vil høre, om kvaliteten af chokoladen har noget at sige. Således at god chokolade på 70 % giver en mindre bitter/stræk smag end knap så god chokolade 70%? Et andet spørgsmål. Kan man lave kagen dagen i forvejen, og hvordan skal den i så fald opbevares. Ideen er at spare tid på selv dagen. Måske kan man lave hele kagen dagen før den skal spises? Mange hilsner, Rie
1
af: Anonymous

Et sprøgsmål fra en firsttimer...

Den kan sagtens laves i forvejen. Når jeg har lavet den efter en opskrift, jeg har fået i Wien, bager jeg bundene en eller to dage i forvejen, og selv lagt samnen med abrikosmosen og med den specielle glasur over kan den holde sig i flere dage, når den står køligt. Men den opskrift, der er angivet her er altså meget langt fra den ægte.

Et sprøgsmål fra en firsttimer...

Du skal bare vælge en chokolade du kan lide. Den skifter ikke smag på kagen ;-) Den er fin at lave dagen før. Chokolade og marmelade laget holder på fugten. Kom evt. en smule ekstra marmelade på.
0
af: Anonymous

Et sprøgsmål fra en firsttimer...

Den kan laves en hel uge i forvejen, bare den står tørt og køligt. Og hvis du koger rigtig fondantglasur, er den også lidt tid om at tørre.
0
af: Anonymous

kan den fryses inden overtræk?

Er der mon nogen, der har prøvet at fryse kagen, så den kan bages en uge i forvejen? Jeg skal lave fire, og kan ikke nå alt dagen før. Vh Marie
0
af: Anonymous

nej, det er ikke nogen sachertorte!

Er er altså ikke chokoladecreme i ægte sachertorte! Kun marillenmarmelade, altså abrikosmarmelade. Og der skal hjemmelavet chokoladefondant som glasur, ikke ganache, og INGEN PYNT? Kun hvis man er Hotel Sacher eller Demels Konditori i Wien. Og mængderne af de forskellige ingredienser i dejen er heller ikke i balance. venlig hilsen fra en gammel konditordatter, der for snart 50 år siden havde en affære med en konditor fra Demels.
0
af: Anonymous

zakertorte, kan den fryses

har lavet den for flere år siden skal nu prøve igen. Vil gerne vide om den kan fryses.
0
af: Anonymous

zakertorte, kan den fryses

Det burde ikke være et problem.
0
af: Anonymous

Sachertorte

Jeg har haft sachertorte på programmet i over 40 år, efter jeg havde smagt den i Wien, og derefter fik opskriften på "den ægte" af en god ven dernede, som havde arbejdet hos Demels. I tidens løb har jeg lavet næsten en halv snes sachertorter som bryllupskager og et utal af ganske almindelige. De skal absolut spises med flødeskum til - i Østrig hrdder det Schlagobers. Og så må der gerne kommes en klat i kaffen også, så den bliver til wiener melange. Og så skal en rigtig sachertorte forresten ikke pyntes med noget som helst. Glasuren skal bare stå helt blank og hård?
0
af: Anonymous

Bleg chokoladekage

Efter at have fulgt opskriften slavisk, kan jeg konkludere, at der afgjort skal noget kakaopulver i dejen. Jeg har aldrig før set så bleg en chokoladekage, selv cremen var mørkere. Så husk kakaopulver for en mørkere og mere chokoladekage-agtig farve.

Bleg chokoladekage

Jeg har aldrig oplevet at den blev bleg. Er du sikker på at du brugte 70℅ mørk chokolade?
0
af: Anonymous

Bleg chokoladekage

Så har du ikke smeltet chokoladen ordentligt... prøv med mindre varme.
0
af: Anonymous

Større kage

Hej Max Kunne man lave denne som en stor festkage ved at f.eks. lave dobbelt portion og bage i en bradepande? Ville godt lave kagen til en barnedåb med godt 40 mennesker - er det urealistisk?

Større kage

Teoretisk set kan man godt, men da den skal flækkes og flyttes rundt med, er det meget svært i praksis. Det er nemmere bare at lave flere af dem.
0
af: Anonymous

Større kage

Bag den i tre forskellige springforme og sæt den i etager ligesom en bryllupskage.
0
af: Anonymous

Sachertorte - Ida

Aln den chokolade kan godt gøre tærten rigeligt tung i smage, næsten til det uspiselige. Prøv at bruge 1/2 chokolade og 1/2 kakao til dejgen. Det "lufter". Og vær nu lidt trofast overfor den oprindelige Sacher-opskrift. Det er og bliver abrikos-marmalade. Men grapemamalade var måske også et forsøg værd?
0
af: Anonymous

Sachertorte - Ida

Der skal være masser af chokolade i. Det er en sachertorte der skal være en tung, ikke luftig, kage. Så jeg synes 100 gram ikke er i nærheden af for meget.
0
af: Anonymous

Sachertorte

Lige en ting til: der skal altså IKKE smørcreme i sachertorte, og abrikosmosen skal lægges i rigelig mængde mellem to bunde. Hvis man har mod og tålmodighed, kan man også abrikotere den under chokoladefondangen, men husk at lade den tørr godt, før overtrækket hældes over?
0
af: Anonymous

Til antal personer?

Hvor mange personer er denne opskrift til?
0
af: Anonymous

Sachertorte - Berømt Chokoladekage fra Østrig

Har lige været igennem Sachertorten. Mængden af både chokoladecreme og ganache burde opskrives med hhv. 50% og 100%. Og så måske lidt flormelis i ganache´n til at tage syrligheden fra chokoladen.
0
af: Anonymous

Sachertorte

En FANTASTISK opskrift!Let at følge-bare super! Den SKAL bare være med abrikos! Dem der ikke kan forstå denne opskrift, og med deres kakao osv. de skulle tage at finde en anden opskrift! For hvis de ikke kan lide den intense smag, som netop kendetegner denne kage, så find dog, en kakaokage!HVIS jeg skulle ændre noget, så ville det være, at doble ganachen op, så der var til, at smøre kagen rundt i kanten, og ikke kun ovenpå...jeg brugte faktisk 80% chokolade til bunden, og 70% til resten...Tak for en god side!
[slettet]
[fjernet]