284
af: Max M Rasmussen
@
delt

Den nemmeste ostekage

Nem ostekage med gele top - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Det er ingen hemmelighed. Jeg er pjattet med ostekage. Lige fra den danske klassiker fra Karolines køkken der laves på husblas, til den amerikanske bagte cheesecake. Men jeg har gået og spekuleret på om man mon ikke kunne lave den lidt simplere en med flødeost, creme fraiche osv. Det har jeg så gået og puslet med. Jeg syntes at resulatet er blevet ret godt. Men prøv selv!

Ingredienser

bunden
  • 75 gr smør
  • 150 gram (12 stk) digestive kiks

ostefyld

  • 5 blade husblas
  • 5 dl (530 gr) 10% græsk eller tyrkisk yoghurt.
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • skal af 1 revet citron
  • saft af ½ citron
  • 2½ dl (¼ liter) piskefløde
gele topping
  • 300 gram hindbær, gerne frosne
  • 2 dl vand
  • 3 blade husblas
  • 3 spsk sukker (med top)
  • saft af ½ citron

Fremgangsmåde bunden 

Smelt smørret.

Knus kiksene i så små stykker som muligt. Det er nemmest i en food processer. Ellers rul over dem med en kagerulle.

Bland kiksekrummer og smør.

Kom dem op i en springform og pres dem sammen til en så fast bund som muligt.

Fremgangsmåde Ostefyld

Kom husblassen i blød i rigeligt kold vand.

Riv citronskallen. Kun det gule skal med. Det hvide er bittert.

Kom sukker, citronskal, vanillesukker og yoghurt en i en stor skål.

Bland det sammen. Du behøver ikke røre sukkeret ud med det sammen. Det er nemmere bare at lade det opløse af sig selv, og så røre rundt ind imellem. En tre-fire røreture plejer at være nok.

Tag husblassen op af vandet. Pres den med hænderne så så meget vand som muligt presses fra.

Smelt husblassen forsigtigt i et vandbad eller en gryde sammen med saften af ½ citron.

Pisk flødeskummen.

Rør husblassen op i yoghurt blandingen.

Vend flødeskummen i.

Hæld den samlede ostemasse op i springformen, og lav toppen så flad som muligt. Du kan bruge en paletkniv eller du kan ryste den let.

Sæt på køl i mindst 2-4 timer. Indtil massen er fast.

Gele topping

Læg husblassen i blød i rigeligt kold vand.

Kom hindbærene i vandet.

Kog dem i et kvarter til tyve minutter.

Si frugtresterne fra i en så fin si som muligt. Hæld eventuelt saften igennem ostelærred eller et kaffefilter. Det er pænest når gelen er helt klar.

Tilsæt citronsaft, sukker og de opblødte husblas.

Lad det køle af til stuetemperatur.

Hæld så hen over ostemassen. En god teknik er at holde en ske tæt på ostemassen og så hælde ned i den, og så derfra lad det løbe ned over ostemassen.

Det forhindrer at overfladen af ostekagen bliver hvirvlet op og rørt ind i geleen.

Noter

Hvis du bruger en food processer behøver du ikke at smelte smørret. Bare skær det i mindres stykker, hæld det i kiksene og blend det sammen.

Den nemmeste måde at lave et vandbad til at smelte husblas i, er et fylde godt med varmt vand fra hanen i en skål og så komme en metalskål med husblassen oven i den.

Nemmere topping

Jeg kan godt lide ostekagen med gele laget. Det er smukt, sjovt at spise og det smager godt. Men skal ostekagen være helt nem, så bare kom noget kraftigt syltetøj eller marmelade på. Ellers server syltede/henkogte frugter til. fx Amarena kirsebær.

Vælger du alligevel at lave gele topping behøver du ikke bruge hindbær. Andre slags kraftig mørk frugt kan sagtens bruges i stedet.

Det jeg hovedsageligt gør anderledes i min opskrift er at bruge drænet yoghurt i stedet for flødeost og/eller creme fraiche. De fleste af de ostekager der cirkulerer er lavet før drænet græsk yoghurt blev almindeligt i danmark. Men græsk yoghurt har den perfekte konsistens og syre.

Der er også mindre fedt i end de normale opskrifter, men det er kun bonus.

Den nemmeste ostekage - med Amarena kiresbær - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Jeg skal lave denne til vores søns konfirmation, der er omkring 70 gæster, hvormange skal jeg lave? 6-7 eller mere?

0
af: Anonymous

husblas

Har du evt en cheesekage opskrift uden husblas

husblas

Manhattan style cheesecake er bagt og bruger æg til at jævne med. Den er super. www.kvalimad.dk/opskrifter/amerikansk-cheesecake
0
af: Anonymous

husblas

Ved godt det er længe siden, men... prøv med agar agar: et vegetabilsk geleringsmiddel Kan købes i helsekostforretninger (hvor det er ret dyrt) Eller i asiatiskebutikker (hvor det er billigt) Det kan bruges til alt mulig sjovt ;) også glutenfribagning, hvis man er til sådan noget
0
af: Anonymous

Brug fraiche og flødeost

Dette er en endnu nemmere fyld: Brug 500ml fraice 8% (et bæger) og 200gram neutral flødeost som erstatning for yoghurt og piskefløde. Det smager endnu bedre. Massen er lidt mere kompakt da der ikke indgår oppisket flødeskum, men de fleste kan lide det sådan.
0
af: Anonymous

Nem topping

Skru låget af at glas gele og varmt geleen forsigtigt i mikro ovn. Den varme gele hældes på og stivner ved afkøling. Også nemt når man laver jordbærkage
0
af: Anonymous

Ostekage

Der er ikke meget ost i din ostekage.....

Ostekage

Ost er et meget vidt begreb... Den arabiske Labneh ost er bare en yoghurt der er drænet ekstra meget. Ricotta en en ost der er skilt med syre og som ikke har tilsat løbe. I praksis er det ikke nemt at skelne imellem en yoghurt og en ost. I den husblas gelerede ostekage som er den vi kender bedst herhjemme er der lige så meget creme fraiche som der er flødeost. Creme fraiche er i langt højere grad en yoghurt end en ost. Flødeosten mascarpone bliver lavet ved at syrne fløde med vinsyre eller citron. Så ud fra nogle definitioner er det heller ikke en ost :-S Så ja, du har ret. På overfladen kan det virke sådan. men i praksis er det lige så meget en ostekage som mange andre :-S
0
af: Anonymous

ostekage

En ostekage uden ost, det lyder interessant. "Men jeg har gået og spekuleret på om man mon ikke kunne lave den lidt simplere en med flødeost, creme fraiche osv." - Jeg tror der mangler et d i "simplere end med" Tak for en dejlig side =)
0
af: Anonymous

ostekage

Hvad skal jeg gøre vis jeg gerne vil have flødeost i min kage og hvor mange gram
0
af: Anonymous

ostekage

Det vi gjorde var bare at tage så mange gram tyrkisk/græsk yougurt du skal bruge og komme flødeost i istedet for yougurten
0
af: Anonymous

Vand i geléen?

Er lidt forvirret over at der står 2 dl vand i opskriften for frugtgeléen, men der står 3 dl vand i beskrivelsen ? Hvor meget vand skal man bruge?

Vand i geléen?

Det er 2 dl. Jeg har rettet opskriften. Tak!
0
af: Anonymous

Mørdej

Kan man bruge mørdej i stedet for kiksebund? Altså bage mørdejen alene og køle den af?
0
af: Anonymous

Så er det jo ikke en ostekage 


0
af: Anonymous

Direkte på fadet?

Jeg regner med det ikke går at fjerne kageformens bund uden at den smuldrer fra hinanden. Vil det være muligt at lave den direkte på fadet, tror du? (bare sætte springform-siden på et passende fad, evt, tape det?
0
af: Anonymous

Direkte på fadet?

Du kan både flytte den, ved at komme springformens bund over på fadet, og så liste den over. Men du kan også lave den direkte på et fad. - max
0
af: Anonymous

Supernem ostekage.

Hej Max. Tak for opskriften på en supernem og meget delikat ostekage. Nemt at er er så få ingredienser. Den fik meget ros af gæsterne og jeg reklamerede endnu engang for din hjemmeside.
0
af: Anonymous

Supernem ostekage.

alt det pjat med yougurt,dansk.brug altid den græske yoghurt og som kun indeholder 10% fedt og som sagt ikke skal drænes.græsk yoghurt kan købes i alle supermarkeder.venligst grethe Fich-Olsen,Slagelse d.7.3.2015
0
af: Anonymous

Endnu nemmere "ostekage"

Prøv med at blande det islandske mælkeprodukt Skyr (fås i kvickly med lidt sukker og vanilje sammen med pisket fløde. LU kanilkiksen er god i bund og hjemmelavet syltetøj som topping. Kan ikke blive nemmere :) og smager skønt. Ellers rigtig god side Hilsen D
0
af: Anonymous

Ostekage

Ps jeg må lige hurtigt spøger hvorfor kalder du det får en oste jage når det ikke er ost i og vis der bare er yoghurt i smager den så ikke af yoghurt end den smager af ost

Ostekage

Grænsen imellem ost og andre syrnede mælkeprodukter er flydende. Hvis du fx tager en almindelig græsk eller tyrkisk yoghurt og dræner endnu mere væske fra den ved at lægge den i en si, så den bliver endnu mere fast, så har du en klassisk arabisk ost der hedder Labneh. Creme fraiche bliver lavet af fløde, men på stort set samme måde som en yoghurt. Den bliver tit brugt i "ostekager". Friskost af sødmælk og skyr af skummetmælk laves også som yoghurt, men med en lille smule løbe i, der får dem til at skille på en anden måde. Så om det er friskost, creme fraiche, græsk youghurt eller endda skyr, gør ikke rigtigt nogen forskel i praksis. Hverken i konsistens eller smag.
0
af: Anonymous

tusinde tak for en dejlig opskrift :-) den er virkelig lækker og nem så virkelig tusinde tak mvh nina

0
af: Anonymous

Ost og yoghurt

Hvorfor heder det den nemeste ostekage hvis den ikke har ost og hvorfor skal der værer yoghurt hvis man bærer kan bruge flødeskm men når jeg skal lave den så håber jeg at bliver lægert
0
af: Anonymous

Endelig en cheesecake uden ost !

Jeg kan ikke li' ost, så jeg spiser normalt aldrig cheesecake. Men her i år fik jeg et stykke på Samos, der var lavet udelukkende på græsk youghurt, og den var skøn. Jeg vil lave din "fake"cake =0)) med kiksebund, citroncrème og solbærgelé til familiefest i oktober ! Mon ikke jeg kan lave en gelé af solbærsaft, lidt vand og et glas solbærsyltetøj (så får jeg bærrene med) ?
0
af: Anonymous

tilføje ost

Jeg har lavet denne skønne ostekage og den smagte skønt, men kunne man ikke med held tilføje lidt Philadelfia alligevel - og så evt. skrue lidt ned for fløden eller creme fraicen for at afpasse mængden - eller hvad vil du foreslå, hvis man godt kan li´at få ost i sin ostekage;-)
0
af: Anonymous

Alternativ - nem - topping

Skal det gå rigtig hurtigt, kan kiwi i skiver anbefales i stedet for gele mv. Et par kiwier skives og lægges i en cirkel på kagen lige før servering. Smagen er frisk, og smukkere, enklere eller nemmere bliver det næppe. Hvis man er lidt doven! Eller har travlt, selvfølgelig ;-)! En anden ting: Hvis der er plads i køleskabet, så kan man undlade at bruge bunden til springformen, men blot stille ringen direkte på serveringsfadet, og samle kagen her. Det kræver lidt forsigtighed mens kagen samles. Til gengæld skal man ikke efterfølgende have bund og evt. papir af. Hvis man er bekymret for, at kagebunden sætter sig fast på fadet kan det evt. smøres med en lille smule fedtstof før start. Hip hurra for ostekager :-)!
0
af: Anonymous

PS - Alternativ - nem - topping

Sidstnævnte lille tip virker kun, hvis man vælger frugt-pyntningsløsningen. Hvis man vil toppe med gele skal man have et MEGET jævnt serveringsfad, hvis ikke man vil risikere, at halvdelen af den dejlige gele ender som en ring på fadet omkring kagen.
0
af: Anonymous

holdbarhed

Hvor lang tid kan kagen holde sig i køleskab? Elsker den, den smager fantastisk!

holdbarhed

Adskillige dage. Op til en uge hvis du er heldig. Men så smag lige en lille bid først :-D
0
af: Anonymous

holdbarhed

Vi har holdt vores ostekage i 13 dage yay!:D og den smagte HELT fint! den trettenede dag var alt bare spist op. :) men det jo også forskelligt ;)
0
af: Anonymous

springform,

Hej, skal til at lave en ostekage for anden gang, men bruger en anden springform, til den jeg laver nu, jeg er i tvivl om den her er større end den du bruger, så mit spørgsmål er hvor stor din springform er? :) mvh Nanna,

springform,

Sikkert omkring 24 cm i diameter. Det betyder dog ikke så meget da den jo ikke skal bages. Den bliver bare lidt højere eller lavere.
0
af: Anonymous

Cheesecake

Hey! Jeg tænkte på, om man til denne nemme opskrift kan bruge 5 dl (530 gr) Philadelphia Original i stedet for 5 dl (530 gr) 10% græsk eller tyrkisk yoghurt, som du nu gør? - Eller hvad tænker du?
0
af: Anonymous

Tyrkisk yoghurt er elendigt. Grynet, klumpet og mere syrligt i forhold til græsk yoghurt der altid er cremet og lækker i smagen.

Men prøv med skyr. Det plejer jeg at bruge, da det er det jeg altid har på hylden. Har aldrig fået klager.

0
af: Anonymous

Rigtig god men uden gele

Den smager rigtig godt, men gele'en tager alt for meget af selve kagen smagen, så den undvære jeg næste gang.
0
af: Anonymous

Den blev for blød

Hej Max. Jeg lavede kagen igår og den smager fantastisk! Men.. Den er næsten ikke stivnet. Jeg har brugt den korrekte mængde husblas, men det har ikke sat sig. Jeg ventede med at bruge husblassen til den var kølet af, men måske var min yoghurt stadig for kold? Der er ingen husbastråde, eller rester i kagen, heldigvis! Hvad kan årsagen være?
0
af: Anonymous

Den nemmeste ostekage - med skyr

Tusind tak for en vidunderlig opskrift. Jeg forsøgte mig med 0,2% skyr istedet for yoghurten. Det blev endnu mere fedtfattigt, men stadig med fantastisk smag. Super kombination af sødt og syrligt, knasende sprødt og delikat cremet.
0
af: Anonymous

Saft til gele

Jeg tænte på om der ikke er en formel på saft til gele.. Jeg tænker på hvor megen saft til hvor meget husblas.. Jeg spørger fordi jeg har tænkt på, om man ikke kan have færdig saft stående - eller købe noget - specielt ved store portioner.. Jeg har nemlig tænkt mig at lave den SKØNNE kage til en fest, hvor vi bliver 50 mennesker.. Det der afskrække mig, er nemlig al den saft, som jeg skal lave.. Mvh Gitte :-)
0
af: Anonymous

sukkerfri

Jeg har lavet den som sukkerfri ud med sukker og i stedet kommet perfect fit i
0
af: Anonymous

Ostekage

Hej kan ostekegen evt laves dagen før og bare stå på køl Hilsen Bo

Ostekage

Ja. Fromage er ikke godt at gemme. Men denne er så solid og kompakt at den ikke falder sammen.
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Hej Max, jeg synes det lyder lidt mærkeligt med yoghurt i ostekage. Kan man ikke bare bruge Mascarpone til ostekage? Hilsen Martin Clausen

Yoghurt i ostekage

Man kommer ofte cremefraiche i ostekage. Hvilket er en form for yoghurt lavet af fløde. Det er desuden en hårfin grænse imellem youghurt og ost. Prøv evt. at google "Labneh" Bruger du rent mascarpone så kommer den til at mangle syre. Dvs. smagen bliver ikke afbalanceret. Rent praktisk kan man dog sagtens gøre det.
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Den smager helt suverænt. Min far har lavet den nogle gange og jeg har været så heldig at få noget af den, mums. Men jeg kom til at tænke på om du har en idé til hvad man kan bruge resten af hindbærerne til? Det er næsten synd at de skal gå til spilde.
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Hvis du ikke allerede har fået et svar, så vil jeg komme med et :) Når jeg laver saft, er der jo altid pær-pulpen tilbage, den blender jeg og kommer evt. mere sukker i, så kan det bruges som marmelade - gør det samme med hyldeblomsterne ;)
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Hvis der er amarena kirsebær du mener så bare gem dem. De kan holder sig i mange måneder, også når de er åbnede.
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Tak : ) men jeg tænkte nu på de hindbær der er tilbage når man har siet vandet fra til geléen.

Yoghurt i ostekage

Nåh ja, du skriver hindbær :-S Vej dem. Er der fx 250 gram så bland dem med 250 gram sukker og saften fra en ½-1 citron. Så burde du have en rimelig marmelade ...
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Uhh, det vil jeg gøre. Kan jeg bruge syltesukker i stedet for? jeg har nemlig noget i skuffen...

Yoghurt i ostekage

sikkert. Syltesukker er bare sukker med geleringsmiddel i. Så du skal nok komme lidt vand eller saftevand ved også.
0
af: Anonymous

Yoghurt i ostekage

Jeg bruger normalt Philiadelphia i min kage det smager fantastisk. Mvh. Jimmi. Forresten! rigtig fed side du har lavet
0
af: Anonymous

vegetar???

hvordan kan den ligge under vegetar, når der er husblas i?
0
af: Anonymous

vegetar???

Vegetere må gerne få husblas, æg, mælk, ost og lignede (animalske ikke kød produkter) er kun veganere og vegetere der ikke ved hvad de laver, der ikke må..
0
af: Anonymous

vegetar???

Vegetare spiser ikke husblas, der er lavet på ben, fedt og knogler fra dyr
0
af: Anonymous

vegetar???

Du kan i helsam og andre special butikker få husblas lavet på både fisk og tang. Min mand er Tyrker og havde store problemer med at lave alt det jeg elsker at lave da gelatine næsten altid er fra sin 😊
0
af: Anonymous

vegetar???

Det er korrekt at husblas udelikker den som vegetar. Men laver man den med Amarena kiresbær i stedet for er vi igen inden for linierne. Men jeg har været i tvivl om den skulle under vegetar. På den anden side har jeg også en del opskrifter under glutenfir hvor selve opskriften er med men, men jeg forklarer hvordan man kan undgå at bruge mel. Så jeg synes det er ok'ish at have den under vegetar. - max