121
af: Max M Rasmussen
@
delt

Udbenet, marineret og grillet lammekølle

Marineret lam i fad - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Min yndlingsopskrift til lammekølle. Den bedste smag og hurtig tilberedning. Hvad er der ikke at elske ved det? Marineringen og grillningen giver en rigtig god og kraftig smag. Fidusen er et køllen får mere overflade når den er udbenet. Og overfladen er jo der hvor det meste af den gode smag sidder.

Ingredienser

marinade
  • 1-2 dl olie, ikke så vigtigt hvad slags.
  • 1 bundt persille
  • 2-3 fed hvidlæg.
  • 2-3 kviste rosmarin uden stilke
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk salt per kg kød
  • ½-1 tsk peber

Fremgangsmåde

Blend ingredienserne til marinaden.

Stik grillspyd igennem kødet på den tynde kant, så det ikke trækker sig sammen eller krøller under grillningen.

Kom marinaden på kødet.

Lad det gerne trække en times tid inden det grilles.

Kom på direkte varme, på varm grill. Ikke noget med at bruge kulholdere ude i siden!

Steges i alt ca. 10-15 minutter indtil kødet er fast at røre ved.

Vend det så sjældent som muligt. Så bliver skorpen bedst. Men sørg for det ikke brænder på.

5 minutter på hver side er ideelt. På min grill! Under låg.

Noter

Hvis du har en stor lammekølle skal du fordoble marinademængden.

Har du ikke selv lyst til at udbene lammekøllen så få slagteren til at gøre det for dig.

Lammekøller kan svinge meget i vægt, så det er svært at angive den helt rette mængde marinade.

Der skal være så meget marinade at det kan dække lammekøllen godt, og marinaden skal være som en tynd grød, så hold lidt igen med olien.

Du kan sagtens bruge andre krydderurter som fx timian og allehånde. Så hvis du har favoritter, så bare i med dem.

Kom evt. lidt træflis eller rosmarinkviste i grillen for at fremme røgsmagen.

Du kan også komme kødet i en 250 grader varm ovn i en 10-15 minutter.

Er du i tvivl om det har fået nok, så skær et lille snit på kødets tykkeste sted. Det skal være rosa.

Så spides det lille lam - Max M Rasmussen
Lammet på grillen - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Persille og lam

Hej Max, ved du hvad jeg synes passer godt sammen? Persille og lam. Hilsen Martin

Persille og lam

Helt enig.
0
af: Anonymous

Persille, hvidløg og lam

Hej Max, ved du hvad jeg også synes passer godt sammen med lam? Hvidløg. Hilsen Martin
0
af: Anonymous

Super god opskrift

Mange, mange tak for en super god opskrift. Lavede den i går for første gang - og det er bestemt ikke den sidste! Både gæsterne og os selv syntes at det smagte rigtigt godt.
0
af: Anonymous

Vildsvinekølle i stedet

Skal prøve med en lille vildsvinekølle i aften. Har erstattet persillen med timian. Ellers samme opskrift. Overvejer at give den lidt sukker også. Stegeskorpen er jo også guf på vildsvinekølle så mon ikke det spiller.
0
af: Anonymous

Lammekølle holder "max"

Fra en Weber-entusiast! Jeg holder utroligt meget af at grille lam under æbletræerne i min have, og det går så tit udover køllerne på de søde dyr... Gennem de sidste par år er jeg så begyndt at eksperimentere, og de sidste par gange var det i roulade-formen, med diverse rubs og/eller marinader :) I sommer lagde jeg den udbenede kølle i en pose rødvin natten over, og dertil lidt oregano & citron timian! Dagen efter lavede jeg en tomatmarinade med lidt røget bacon (blendet) og så malede jeg kødet før jeg rullede den rundt om halve hvidløgsfed & bredbladet persille. Direkte varme på 4 sider (4-5 minutter på hver) og så 25 minutter indirekte - 12 minutters hviletid og hopla! Dertil flødekartofler, rødvins/timiansovs, tzatziki, trillede tomater og en flaske italiensk rødvin. Kan varmt anbefales ;) Mvh. Den Odenseanske Weber-entusiast