1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Super simpel suppefond

Når man laver noget tit er det vigtigt at det er nemt at lave, og hvis man ved fonden kun skal bruges til suppe, så er det her en god genvej. Den allermest simple fond du kan lave, som kun består af kyllingelår og vand. Normalt er der kød, knogler, grøntsager og krydderurter i en fond. Men  når man laver supper så kommer man jo grøntsager og krydderurter i suppe, så behøver det ikke også at være i fonden.

Jeg ved godt at jeg efterhånden har en hel del opskrifter videoer med fond, men for mig er det en helt grundlæggende bestanddel af den mad jeg laver. Om vinteren laver jeg typisk en portion fond hver uge til suppe og saucer, og jeg gider heller ikke altid at skrælle og rense en masse grøntsager til min fond. Så bruger jeg den her.

Ingredienser

  • 2 kg kyllingelår (6-8 stk.)
  • 2 liter vand

Fremgangsmåde

Kom lårene i en gryde. En almindelig 4 liters gryde plejer at passe. 

Dæk dem med vand.

Lad dem simre i 45 - 60 minutter indtil de er bløde og skindet begynder at adskille sig fra knoglerne i den tynde ende.

Får de for meget er de sværere at bruge senere.

Noter

I videoen har jeg 3 kg lår, så der bruger jeg en 8 liter gryde for at det ikke koger over.

Hvis du har nogen grøntsager der synger på sidste vers, lidt timian, persille, laurbærblade, peberkorn osv. så er det også fint at komme i for en kraftigere smag, men ikke nødvendigt.

Kyllingefond. Kun kylling. - Max M Rasmussen