En trykkoger bruger MEGET mindre energi end en normal gryde. Den skal kun være varm i 1/3 af tiden.
Du har ret. Det er ændret. Tak!
Jeg har en notesbog hvor jeg skriver op hvad jeg bruger imens jeg laver retten. Havde glemt at skrive stivelsen i.
Hej Max.
Tak for en super pædagogisk side med virkelig brugbare opskrifter! Her et par små supplerende tips:
Lad den våde dej efterhæve på et stykke bagepapir i en hævekurv eller passende størrelse gryde eller skål. Når dejen skal over i den forvarmede gryde (Eller f.eks. Römertopf) løfter man bare bagepapiret indeholdende dejen over i gryden, således at bagepapiret “bager med”. Det er intet problem om bagepiret kommer i klemme mellem låg og gryde.
Brødet bevarer sin facon fra forhævningen, og man kan på denne måde håndtere særdeles våde dejtyper.
Endvidere: mesterbageren Chad Robertson drysser ris-mel på sit dej inden bagningen. Det giver et særdeles delikat udseende, idet ris-melen bevarer sit hvide udseende som kontrast til den mørke skorpe. Han ridser iøvrigt sit brød med et barbérblad lige inden bagningen - det virker super!