emner:
mere ...
Pizza er efterhånden en af de mest almindelige retter at spise i Danmark. Der er et utal af måder at lave dem på, og de er faktisk alle korrekte. Min favorit er dog ubetinget en tyndbundet Margarita med hjemmelavet tomatsovs, basilikum og bøffel mozarella ... og så måske lige lidt kød ... og og så lige lidt løg ... og måske ...
læs mere ...
Hvis du har lært at stege kød ud fra traditionelle kogebøger, eller din mors opskrifter, så er alt hvad du ved om at steg kød forkert! Du bruger alt for høj temperatur og alt for kort tid. De danske kødopskrifter stammer helt tilbage fra dengang det kun var trækomfurerer med indstillingen "varm". Vores moderne elkomfurer har gjort opskrifterne forældet. Den eneste måde at få kød rigtigt godt på, er ved at langtidsstege det ved lav temperatur.
læs mere ...
Muffins er en dejlig simpel og fleksibel kage. Hvis du kender "muffin metoden", og den simple grundopskrift kan du nemt bygge videre og lave dine egne opskrifter. Så her er en grundig forklaring af hvordan muffins "konstrueres", og hvorfor.
læs mere ...
Opskrift med video - Simpel opskrift. Stor brugbarhed. Mørdejen er det der i mange opskrifter samler ingredienserne til noget særligt. Den er også hurtig at lave. Her er et eksempel på både at gøre det manuelt og på at bruge en foodprocessor. Jeg bager også bunden uden fyld.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er alt sammen brød der kan laves ud fra den samme grundopskrift. Så her er de slået sammen til én, som går ud fra min "klassiske franskbrøds opskrift". Ikke det bedste brød i verden, men meget tæt på det man køber hos bageren. Dette er i øvrigt min video nummer 100 ... yay!
læs mere ...
Opskrift med video - Vanilleisen er for mig den "rigtige" is. Alt andet er bare pynt. Jeg har lavet det i månge år, og har prøvet et hav af opskrifter og metoder. Så jeg har jeg fundet frem til én grundopskrift der er rigtig god, men som kan varieres bredt efter behov. Efterhånden har jeg også forstået hvad man skal ændre ved en is opskrift, for at få den som man ønsker det. Og jeg er ikke bange for at dele ud af mine hemmeligheder.
læs mere ...
Opskrift med video - Marengsbunde, kokostoppe og marengskys er meget simple klassikere som man skal kunne. Ungerne elsker også at lave dem (hvis man har en røremaskine). De er samtidig meget nemme at lære udenad. Pavlova er en fantastisk men lidt ukendt kage baseret på marengs. Prøv den!
læs mere ...
Opskrift med video - En af de mest fleksible cremer er den almindelige kagecreme. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel.
læs mere ...
Opskrift med video - Smørcreme kan være et fremragende fyld hvis den laves rigtigt. Den kan også smøres uden på kager og holde et lag marcipan. I mellem to havregrynskager så har vi en konditor klassiker. Imellem chokolade bunde og vi har en lækker lækker lagkage. Problemet er bare at den opskrift der typisk er på nettet giver en sølle smørcreme. Så her er en ordentlig opskrift :-D
læs mere ...
Opskrift med video - Den bedste pizzabund med de store lufthuller i skorpen og masser af smag er uden tvivl den våde langtidshævede dej. Den er også nem at lave. Du skal ikke ælte noget. Men du skal starte dagen i forvejen hvis du skal nå det.
læs mere ...
Opskrift med video - Vi skal bage og det skal lige have det sidste pift af noget sødt. Så er det tid til at hive remoncen ud. Brunsviger, kanelsnegle, kagemand, wienerbrød, kringler og fastelavnsboller. Det hele er der.
læs mere ...
Ganache er en af de simple grundopskrifter man bruger hele tiden, hvis man først kender den. Som overtræk på kager, som chokoladeglasur hvis det skal være ekstra godt, til at dække lagkagebunde så det der er imellem ikke opløser dem. Den kan endda bruges som en simpel chokoladesauce til is.
læs mere ...
Opskrift med video - Der er efterhånden mange der har en pasta maskine, men hvis man er rigtig hardcore, så laver man det i hånden. En kagerulle og en kniv er det eneste man har brug for. Det sjove er at det faktisk ikke tager længere tid at lave det i hånden ... Men det er lidt hårdere for armene. Ok. En maskine er nemmere, men det er sjovt at lave det hele i hånden.
læs mere ...
Friturestegte grøntsager er et simpelt, billigt og godt tilbehør. Det laves med en beignet dej. Beignet dej er samtidig også velegnet til at dobbeltpanere med. Det holder rigtigt godt på rasp. Tempura er det japanske navn for en beignet dej. Det er i princippet blot en lidt tyk pandekage dej.
læs mere ...
Opskrift med video - Dejen man bager vandbakkelser og walesstang af hedder en "choux" dej på fransk. Det interessante ved den er at man koger den, og så blander æg i. Dejens specielle egenskab er at den stort set kun bliver skorpe når man bager den. Så er der plads til en herlig masse fyld. Selvom jeg også har set den dækket med glasur og brugt til kagemand.
læs mere ...
Opskrift med video - Ja jeg ved snart ikke hvordan jeg skal stave det mere. Men jeg kan da heldigvis stadigvæk lave det. Lidt æg, olie, syre, en skål og et piskeris er egentlig alt hvad man har brug for. Men selv om jeg har pisket mayonnaise op fra bunden et hav af gange kan det stadigvæk kikse for mig. Når jeg laver det i en blender derimod, så lykkedes det altid. Smagen er der ingen forskel på.
læs mere ...
En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.
læs mere ...
Opskrift med video - Chokolade smørcreme er ofte en bedre creme end en ren smørcreme. Den har langt mere smag og føles ikke så sød. Kan bruges til kager, lagkager, desserter og den er også meget typisk brugt som glasur på cupcakes.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er forskelligt hvor lang tid man har til at lave en god pizzadej. Så her er en oversigt over hvordan man får den bedst mulige pizzadej frem på den tid man har til rådighed. Jo længere tid man har, jo bedre bliver den naturligvis. Men man kan sagtens lave en god dej, også på kort tid. Nåh ja forresten, dejen er også god til snobrød.
læs mere ...